Om Anne Kring

Allerførst så fortæl lige: Hvorfor har du specialiseret dig i erhvervsportrætter?

Først og fremmest fordi, det fascinerer mig. Ikke to ansigter er ens – så derfor bliver det aldrig trivielt. Jeg elsker ansigtets historie, og jeg ser især en stor udfordring i at fotografere mennesker, som ikke er vant til at stå foran et kamera. Og som ikke altid har et ’perfekt’ ydre. Samtidig er erhvervsportrættet blevet lidt af en kæphest for mig: Alt for mange virksomheder har alt for dårlige billeder. Billeder, som ikke formår at fortælle en historie om de mennesker, der står bag virksomheden, produktet eller den personlige rådgivning, de sælger. Det, synes jeg, er brandærgerligt.

Hvad er din baggrund – sådan ganske kort?

De sidste 11 år har jeg fotograferet business-portrætter i min egen virksomhed. Så en hulens masse erfaring har lært mig hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer i et portræt. Jeg er uddannet reklamefotograf i 2007 og har stået i lære hos Reklamefotograf Jens Peter Engedal, Filmbyen i Århus. Siden har jeg leveret fotos til stribevis af magasiner, virksomheder osv. Jeg har portrætteret både kendte og helt almindelige mennesker; fra Ole Henriksen, Ghita Nørby og Diana Benneweis til den helt almindelige produktionsmedarbejder i den lille lokale virksomhed. Begge dele er nøjagtigt lige fascinerende.

På hvilken måde adskiller du dig fra andre fotografer, som også kan lave et portrætfoto af mig?

Alle fotografer har deres eget fingeraftryk, så et langt stykke hen ad vejen er det op til dig, om du kan lide, hvad du ser. Når det er sagt, så håber jeg selvfølgelig, at du kan se pointen i at vælge en der har specialiseret sig inden for et område.

Derudover engagerer jeg mig meget i kunden inden selve fotograferingen. For at få et optimalt resultat er det et must for mig at vide noget om virksomheden og personen, der skal portrætteres. Jeg vil gerne kende kundens profession og virksomhedens målgruppe. Der er stor forskel på det signal, man skal sende som henholdsvis designer eller revisor. Tøjvalget på billederne er absolut også vigtigt. Her har jeg god erfaring med, hvad der virker og ikke virker. Så det vejleder jeg dig om. Har virksomheden en grafisk identitet, hvor billederne skal passe ind, tager jeg også højde for det, så det bliver en helhed, der harmonerer.

Og så er det vigtigt for os begge, at der er tid nok. Jeg har brug for at “skyde” mig ind på, hvad der virker med dig. Ikke kun med hensyn til ansigtsudtryk men også med kropssprog. Du har sandsynligvis brug for lige at vænne dig til at være “på” og blive tryg ved det, så du kan slappe af i en situation, der er uvant for de fleste. De bedste og mest naturlige billeder er næsten altid de sidste, jeg tager. Det er vigtigt for mig, at der er en hyggelig og afslappet stemning, og at du føler dig tryg.

Hvis jeg nu ikke selv synes, jeg er særlig fotogen, kan du så lave et godt billede af mig?

Ja. Størstedelen af de mennesker, der ikke er vant til at stå foran linsen, bryder sig faktisk ikke om at få taget billeder, fordi de tror, de er ufotogene. Det er min opgave at få dig til at slappe af og guide dig gennem fotograferingen, så din personlighed brænder igennem og du blir den allerbedste udgave af DIG. Du skal kunne genkende dig selv på billederne og det er mit ansvar, at billederne bliver gode.

Derudover er det en rigtig god idé at få en professionel make-up artist til at lægge make-up og sætte dit hår. Dels fordi, du så ikke skal spekulere på, hvordan det hele sidder, og du dermed kan fralægge dig det ansvar. Dels fordi, det gør noget helt fantastisk ved din selvfølelse at blive forkælet og stylet. Når du tænker WOW om dig selv, lige inden du skal fotograferes, så kan det ses på billederne! Og bare rolig du får ikke festligt lilla glimmerøjenskygge på. Jeg samarbejder med meget dygtige makeup artister, hvis spidskompetance er at lægge en helt naturlig makeup, hvor du kommer til at se frisk, lækker og velplejet ud.

Hvad nu hvis jeg gerne vil hyre dig til en helt anden type opgave – kan jeg det?

Ja. Jeg er uddannet reklamefotograf og elsker også at lave interiørbilleder og madbilleder, hvor jeg kan bruge mine evner som stylist på en anden måde. Så kom an med din udfordring. Jeg siger kun ja, hvis jeg kan gå helhjertet ind i den.

Hvordan kommer jeg i kontakt med dig?

Du ringer på 26707192 eller kontakte mig her.

Jeg vil glæde mig til at høre fra dig.