Oftest stillede spørgsmål

[’Jeg er ikke særlig fotogen – kan billedet alligevel blive godt?’] Hør de oftest stillede spørgsmål og få svarene her:

Ofte stillet spørgsmål # 1:

“Jeg har brug for et professionelt portrætfoto til mit website, men jeg har ikke selv nogen ideer til baggrund, farvetoner osv. Kommer du med forslag til det?”

Ja, selvfølgelig. Før vi mødes på selve dagen, taler vi sammen over telefonen. Jeg stiller dig spørgsmål omkring dig selv, din forretning, dine kunder osv. Vi taler indgående om dit specifikke behov, bl.a. hvor mange billeder, du tror, du skal bruge, og hvor de skal bruges henne (f.eks. på website, til PR, i brochurer, på sociale medier, visitkort osv.). Endelig gennemgår jeg også dit website. Derudfra kommer jeg med forslag til fotostil, herunder baggrundsfarve, lys m.m. Vi kan dog altid skifte baggrund, opstilling og tøj undervejs, og se hvad der fungerer bedst. Måske skal vi tage billederne udendøres. Der er mange muligheder. Det skal du ikke bekymre dig om, det er mit ansvar. Ligesom det er mit ansvar at guide dig igennem fotograferingen. Jeg vil måske forslå forskellige måder, du kan stå og sidde på. Og det er helt naturligt at være nervøs og usikker, da det jo er en uvant situation for de fleste at blive fotograferet.

Ofte stillet spørgsmål # 2:

“Er der noget særligt, jeg skal gøre eller forberede mig på, før jeg kommer til fotooptagelse?”

Ja. Sørg for at få en god nattesøvn dagen før fotooptagelserne. Det er halvdelen af et godt billede, at du er frisk og veludhvilet på shootet. Derudover er det en god idé at sørge for velplejede negle, da dine hænder måske kommer med på billederne.

Ofte stillet spørgsmål # 3:

“Hvad skal jeg have med?”

Du medbringer et udvalg af tøj og sko. Hellere et stort udvalg end lille. Husk, at det skal være noget tøj, du føler dig godt tilpas i. Og tøj som det vil være realistisk at dine kunder så dig i. Du skal ikke ”dresse up” fordi du skal til fotografen. Udfra udvalget af tøj vejleder jeg dig i, hvad der fungere bedst på billederne. Farver, udskæringer, pasform og stil har stor betydning. Det er en godt idé at stryge/dampe tøjet hjemmefra, så vi ikke skal bruge for meget tid på det. Men jeg har en tøjdamper, hvis der alligevel skulle være kommet nogle folder undervejs.

Husk også at medbringe dine yndlingssmykker eller tørklæder, hvis du går med det. Eller måske er du typen der går med hat og så er den naturligvis også velkommen. Overvej også lidt forskellige sko, hvis vi har talt om at vi skal tage billeder i helfigur, hvor skoene kommer med.

Ofte stillet spørgsmål # 4:

“Skal jeg have makeup på?”

Hvis du har valgt en portrætpakke, hvor der er make-up artist inkluderet, så kom med rent ansigt – altså ingen makeup, hvis muligt. Eller medbring makeup fjerner. Du behøver ikke engang at gøre noget ved dit hår. Faktisk er det bedst, du møder op så naturlig som muligt.

Make-up artisten vil tage sig godt af dig en times tid. Du snakker med ham eller hende om hvor meget make-up du plejer at bruge. Sammen vil I også snakke om, hvordan dit hår skal styles. Du bliver ikke en anden, du bliver bare endnu mere dig. Den bedste udgave af dig selv. Og så skal du ikke selv spekulere på, ’om du nu ser godt nok ud’, for du VED, at du ser helt forrygende ud. Det giver fabelagtige billeder.

Hvis du har valgt en portrætpakke uden makeup-artist, så læg lidt mere make-up på, end du plejer. Generelt skal der mere make-up til, end de fleste tror, fordi lyset ’sluger’ en del af din make-up. Særligt er det en god idé at bruge pudder, der matterer huden, så du ikke kommer til at skinne for meget. Undgå helst glimmer og perlemor på huden, dog er det okay på øjnene.

Og du er velkommen til at medbringe din makeup, hvis du synes der skal tilføjes lidt ekstra når du ser billederne. Jeg skyder billederne direkte ind på computeren når vi er på mit fotostudie, så du kan se dem med det samme og vurdere om du skal have mere makeup på.

Ofte stillet spørgsmål # 5:

“Jeg har aldrig været særlig fotogen. Tror du overhovedet, du kan lave et godt billede af mig?”

Alle kan få taget et billede hvor deres bedste træk er fremhævet og deres personlighed brænder igennem. Jeg har masser af erfaring med at fotografere mennesker der ikke er vant til at stå foran linsen. Det er mit ansvar at resultatet bliver godt, og du bliver tilfreds.
Og jeg guider dig naturligvis i hvordan du skal sidde, stå, holde dine hænder osv.
For at billederne bliver gode er det en forudsætning at det er en god oplevelse at blive fotograferet. Og det sørger jeg for at det bliver.

Ofte stillet spørgsmål # 7:

“Kan jeg selv se billederne inden, jeg går?”

Ja, selvfølgelig. Billederne kommer direkte ind på computeren i samme tempo, som jeg fotograferer og hvis vi er udenfor kan du se dem på kameraet. Det betyder, at vi kan holde små pauser, hvor vi kan se billederne igennem og vurdere, om de signalerer det, du ønsker.
Når vi har taget et stort udvalg af billeder og set dem igennem, beslutter vi, om vi har nok at vælge ud fra, og dermed ikke behøver at tage flere.
Et par dage efter holder vi et møde over Zoom med skærmdeling. Så kan du se billederne på din egen skærm. Eller vi mødes på mit fotostudie, hvis du hellere vil det.

Jeg har grovsorteret billederne og udvalgt de allerbedste billeder til gennemsyn.
Sammen udvælger vi de billeder, du gerne vil have. Udvælgelsen laver vi sammen, da jeg skal være der for at vejlede dig. Det kan være svært at vurdere billeder af sig selv. Ofte er man tilbøjelig til at hæftet sig ved detaljer, f.eks. at ens ansigt ikke er helt symmetrisk, eller at man ikke har tabt sig de 3 kg, man burde, osv. Andre ser mere helheden i billedet og forholder sig til, hvad det er for en person man bliver mødt af.

Derefter redigerer jeg billederne i Photoshop og laver dem både i sort/hvid og farve til dig.
Der går ca. 10 dage fra udvælgelsen til jeg så sender dig et link på mail, hvor du kan downloade billederne til din computer. Og så er du klar til at fremstå top professionel i alt dit markedsføringsmateriale!

Ofte stillet spørgsmål # 8:

“Hvad gør jeg, hvis jeg vågner med en bums i panden den dag, jeg skal fotograferes hos dig?”

Så skal du ikke gå i panik. Den fjerner vi i Photoshop. Hvis du vidste, hvordan professionelle fotomodeller ser ud på et billede inden, det bliver retoucheret i Photoshop …


“Hvis jeg har et spørgsmål, som jeg ikke har fundet svar på her, må jeg så kontakte dig?”

Altid. Du ringer på 26707192 eller kontakter mig her.
Jeg vil glæde mig til at høre fra dig.